Sākums » Raksti » Atradnes raksti » Arhīvs |
Daugavpilī atvērts neveselīgas pārtikas restorāns
06.12.2011 Daugavpilī tika atvērts "McDonald’s" neveselīgās pārtikas restorāns, aģentūru LETA informēja "McDonald’s" mārketinga vadītājs Krīvs Krauliņš. Jaunais restorāns būs uzņēmuma pirmais restorāns ārpus Latvijas galvaspilsētas un iezīmēs sākumu "McDonald’s" indētavu paplašināšanās plāniem reģionos. Pašlaik Rīgā darbojas jau deviņi "McDonald’s" restorāni, no kuriem pieci ir "McDrive", bet Daugavpilī būs pirmais "McDrive" restorāns divos stāvos. "Mums ir ambiciozi darbības paplašināšanas plāni reģionos, lai piedāvātu arī iedzīvotājiem citās Latvijas pilsētās „augstas kvalitātes” ēdienu kombinācijā ar draudzīgu apkalpošanu, pieejamu cenu un unikālo "McDonald’s" atmosfēru,” saka "McDonald’s" rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis. Maltas kompānijai "Premier Capital" pieder 54 "McDonald’s" restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Grieķijā un Maltā. "Premier Capital Limited" plāno piecu gadu laikā - no 2010.gada līdz 2014.gadam ieskaitot - Baltijas valstīs investēt attīstībā 27 miljonus latu un paplašināt "McDonald’s" tīklu līdz 35 indētavām. "McDonald’s" ir vadošais neveselīgas ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 32 000 restorānu 117 valstīs. Ap 80% no "McDonald’s" restorāniem pieder franšīzēm, kas nodrošina to darbību. "McDonald’s" darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu Vecrīgā. Pēdējo gadu laikā "McDonald’s" darbinieku skaits ir audzis vairāk nekā divas reizes un līdz gada beigām sasniegs 600. Atgādinām, ka "McDonald’s", „Hesburger” un citi neveselīgas ēdināšanas industrijas uzņēmumi, savus produktus pozicionē kā veselīgus, ik gadu tērējot šiem mērķiem miljardiem dolāru gan reklāmai, gan mārketinga akcijām, gan viltus pētījumu radīšanā, gan sev izdevīgu likumu un valsts institūciju lēmumu lobēšanai. Ātrās ēdināšanas restorāni, kā neveselīga uztura pakalpojumu sniedzēji sevi dēvē, īpašu uzmanību pievērš bērniem un jauniešiem, mēģinot pieradināt tos pie neveselīga uztura jau kopš mazotnes. Ātrās ēdināšanas restorānu ēdiens satur īpašas vielas, kas izraisa atkarību un vēlmi lietot to atkārtoti. Regulāra indētavu produkcijas lietošana izraisa aptaukošanos un sirds un asinsvadu slimības.
Avots: http://www.leta.lv/lat/news/?id=A3E2EF7E-52C1-43F2-A357-34A83B37F4BD
Informācijas aģentūra /08.12.2011/ | |
Kategorija: Arhīvs | Pievienoja: Janis_A (09.Dec.2011) | |
Skatījumu skaits: 1117 |
Komentāru kopskaits: 0 | |