Sākums » Raksti » Aisberga arhīvs » Derīgi zināt |
http://www.aisbergs.lv/?p=18440
DERĪGI ZINĀT 21.09.2010
No
«AISBERGA» pasta kastītes Aizsargājiet sevi un savu ģimeni no kaitīgās mikroviļņu krāsns ietekmes ! 1991.gadā Eiropas pilnvarnieks pārtikas jomā Briselē Karels van Mierts brīdināja par mikroviļņu krāsns kaitīgo ietekmi. Viņš paziņoja, ka pārtika, kura ir apstarota mikroviļņu krāsnī, var nelabvēlīgi ietekmēt cilvēku organismu. Zemāk piedāvātā zinātnisko pētījumu rezultātu kopsumma, demonstrē risku, kādam jūs un jūsu ģimene ir pakļauta, ja tiek izmantota mikroviļņu krāsns, un parāda, kāpēc tā ir tik bīstama, pat, ja netiek darbināta. Pirmo reizi mikroviļņu krāsnis tika izstrādātas Otrā Pasaules Kara laikā Gumbolta Universitātē Berlīnē, ar mērķi piegādāt kareivjiem karstu ēdienu jebkur un jebkādā laikā. Tomēr, rezultāti uzrādīja lielu risku veselībai, tāpēc mikroviļņu krāšņu ražošana un izmantošana Vācijā tika aizliegta. Pēc
kara krievu zinātnieki atkārtoja vāciešu pētījumus, gūstot tādus pašus rezultātu.
Tas bija iemesls, kāpēc mikroviļņu krāsnis tika aizliegtas ar likumu visā
Padomju Savienībā. Mikroviļņu krāsns bīstamā daba tāpat tika saprasta un pierādīta 80.gadu beigās, kad Šveicē tika veikti jauni zinātniskie pētījumi – neatkarīgi no iepriekš veiktajiem vācu un krievu zinātnieku izmēģinājumu rezultātiem. Pētījumi pierādīja: * tiek iznīcinātas
jebkuras uzturvielas pārtikā; . Mikroviļņu radiācija izsauc nopietnu uzturvielu samazināšanos barībā. Kas nozīmē: * samazinās bioloģiskā spēja uzsūkt barības vielas, piem., taukus; taukiem
līdzīgās substances; olbaltumvielas, ogļhidrātus, vitamīnus un minerālus (šīs
vielas organisms nevarēs uzņemt un pārstrādāt); . Mikroviļņu krāsns radiācija ir gan nedabiska, gan pilnīgi nāvējoša. Šī iemesla dēļ pieļaujama tikai aizvērtas un aizsargātas mikroviļņu krāsns izmantošana. Tā kā pilnīga hermetizācija tehniski ir neiespējama, tika noteiktas iespējamās radiācijas noplūdes robežas. Pieļaujamā radiācijas noplūde nav saskaņota ar individuālo lietotāju panesamību. Pieļaujamās radiācijas noplūdes slieksnis nebalstās uz jelkādiem zinātniskiem atklājumiem vai jebkādiem ilgstošajiem novērojumiem. Pieņemamā radiācijas noplūde pamatojas tikai uz ražotāja tehniskiem un ekonomiskiem ierobežojumiem. Izmantojot iekārtu atkārtoti, pat ar radiācijas noplūdes pieņemamo līmeni, ilgstošas ekspluatācijas laikā, tā var kaitēt cilvēkam, kas viņu izmanto. Iekārta, kura ir novietota krūšu līmenī, var bojāt acis, sirdi un lietotāja ģenitālijas. Tas, kas atver iekārtu, lai izņemtu ēdienu, nekavējoties tiek pakļauts radiācijas iedarbībai. Reizi izmantota, mikroviļņu krāsns turpina izstarot, pat, ja viņu vairāk neizmanto vai izmanto arvien retāk. . Tamlīdzīgu zinātnisku pētījumu izplatīšanu arvien aktīvi aizkavē industrijas pārstāvji ar varas un zināmas daļas preses palīdzību. Tomēr, bez jebkādām šaubām, tika pierādīts, ka mikroviļņu krāsnis, kādas šodien tiek izmantotas, var izraisīt onkoloģiskās saslimšanas. Kad dzīva būtne tiešā vai netiešā veidā tiek pakļauta tehniskai radiācijai, tās organisms top kancerogēns. (Tieša tehniskās radiācijas iedarbība:
mikroviļņu krāsns, mobilo telefonu, radaru un televizoru radiācijas noplūde. . . Tehniskās mikroviļņu ierīces rada siltumu ar augstfrekvences strāvas palīdzību, mainot vielas molekulas polaritāti (2,5 miljardi reižu sekundē). Tas izsauc berzes siltumu, kurš izjauc skābju-sārmu līdzsvaru. Uzturvielas deformējas, veidojot nedabiskas formas. Līdzīgi tam, kā automobilis nav spējīgs kustēties pēc nopietnas avārijas, kaut arī automobiļa korpuss nav izmainījies ķīmiski, tāpat ķermenis nespēj izmantot deformēto molekulu. Imūnā ķermeņa sistēma reaģē uz bojāto molekulāro struktūru, kā uz indi, t.i., mēģina aizsargāties. Rezultātā asins kvalitāte mainās kā onkoloģiskā procesā (skat. zīmējumus). Kamēr netiek skaidri saskatīta tehnisko mikroviļņu bīstamība, tā bieži netiek pienācīgi nenovērtēta. Tradicionālās gatavošanas ceļā uz plīts, ar
tvaicējamo katlu vai cepeškrāsnī, pārtika tiek sildīta dabiski – no ārpuses uz
iekšpusi, bez berzes. Zīm.1: Leikocītu
pieaugums (baltie asins ķermenīši) parāda ķermeņa aizsargreakcijas
intensifikāciju. Visbiežāk tas atgadās infekcijas un audzēju gadījumos.
Leikocītu skaita palielināšanās pēc barības patērēšanas, kura negatavota,
pagatavota parastā ceļā vai gatavota mikroviļņu krāsnī. Lielākais pieaugums
novērojams pēc barības patērēšanas, kura gatavota mikroviļņu krāsnī. Zīm.2: Hemoglobīna skaitliskā
nozīme norāda uz asins spēju pārnest skābekli – jo lielāks hemoglobīns, jo
vairāk skābekļa šūnām. Hemoglobīna samazināšanās pēc ēdiena patērēšanas, kurš
pagatavots parastā ceļā; negatavots un apstrādāts mikroviļņu krāsnī. Vislielākā
samazināšanās – pēc patērētās mikroviļņu krāsnī apstrādātās barības. Zīm.3: Hematokrīta palielināšanās norāda uz sarkano asins ķermenīšu koagulācijas pieaugumu (kā depolarizācijas sekas), tādējādi norādot uz embolijas (aizsprostojums, piem., asinsvados, plaušās u.c.) bīstamību. Šīs izmaiņas ir ievērojamas pēc patērētās mikroviļņu krāsnī apstrādātās barības. KATRS CILVĒKS IR ATBILDĪGS PAR SAVU PERSONĪGO VESELĪBU, KĀ ARĪ PAR BĒRNU VESELĪBU, KURI VĒL NEVAR PAR SEVI LEMT. VESELAIS SAPRĀTS – LŪK KAS ŠEIT NEPIECIEŠAMS! . Sīkāku informāciju var saņemt: The World Foundation
For Natural Science Piezīme: Materiāls tulkots ar īpašu atļauju
no Zeiten Schrift, | |
Kategorija: Derīgi zināt | Pievienoja: Janis_A (21.Sep.2010) | |
Skatījumu skaits: 1375 |
Komentāru kopskaits: 0 | |